6 серпня 1945 року о 8:15 ранку американський бомбардувальник B-29 "Енола Гей", пілотований льотчиком Полом Тібетсом, скинув атомну бомбу "Малятко" на японське місто Хіросіма. Це був перший випадок в історії людства, коли атомна зброя застосовувалась поза межами полігонів. Від вибуху загинуло близько 80 тисяч чоловік і ще більше 200 тисяч отримали радіоактивне зараження.

Уже після того, коли можна було, хай і частково, зрозуміти масштаби ураження і те, як діє заряд, 9 серпня США скинули ще одну ядерну бомбу "Товстун" (Fat Man) на Нагасакі, миттєво позбавивши життя 60 000 людей.

Переможена союзниками Японія здалася. Імператор Хірохіто оголосив про капітуляцію, а Сполучені Штати отримали контроль над країною.

Цієї суботи зранку в Хіросімі били дзвони, місто відзначає 77-му річницю першого в світі атомного бомбардування.

Мер Хіросіми Кадзумі Мацуї, місто якого цього року не запросило російського посла на церемонію, гостро і критично висловився щодо військових дій Москви в Україні.

«Вторгаючись в Україну, російський лідер, обраний для захисту життя та майна свого народу, використовує свої населення як знаряддя війни, крадучи життя та засоби до існування цивільних осіб в іншій країні», — сказав Мацуї.

Відзначу, що про цей факт рашистське міністерство іноземних справ мовчить. Але там розразилися неймовірною тирадою образ та нападків на США, невиправдвну демонстрацію сили, жорстокість, звірство і т.д.

Не забув рашистський «мид» відзначити про радянський «вклад в пабєду» і розповісти про те, якими вони гуманними методами вели війну. Ну всі такі гарні були…

Так, безсумнівно Хіросіма та Нагасакі – одна із найстрашніших трагедій в історії людства. Особисто я теж не бачу ніякого виправдання застосування ядерної зброї США в 1945 році.

Але, я хочу дещо нагадати «гуманним» і всім таким «правєльним» у кого «дєди-прадєди ваєвалі».

ВИКЛЮЧНО ЗА ОФІЦІЙНИМИ ДАНИМИ:

Масові зґвалтування німецьких жінок солдатами Червоної армії у 1944-45 роках, на шляху у Третій Рейх, використовувані як геноцидна зброя війни, оцінюються від десятків тисяч до 2 млн, та є «найбільшим феноменом масових зґвалтувань в історії». Російські солдати ґвалтували «кожну німецьку жінку у віці від 8 до 80».

Більшість злочинів було скоєно в зоні радянської окупації. Враховуючи кількість абортів у наступні місяці та сучасних медичних досліджень, вважається, що близько 100 000 жінок було зґвалтовано лише в Берліні і близько 10 тисяч жінок загинуло внаслідок абортів.

Британський історик Бівор Ентоні описує трагедію як «найбільший феномен масових зґвалтувань в історії», і робить висновок, що принаймні 1,4 мільйона жінок зґвалтували лише у Східній Пруссії, Померанії і Сілезії. Згідно з даними Наталії Гессе, військової кореспондентки, «російські солдати ґвалтували кожну німецьку жінку у віці від 8 до 80».

У Троєнбрітцені, під час святкування «дня перемоги» зґвалтували безліч місцевих дівчат. Тоді ж був убитий невідомими підполковник Червоної армії. Після чого 1 травня 1945 року принаймні 88 мешканців чоловічої статі були арештовані та розстріляні радянською окупаційною владою. Деякі джерела стверджують, що, можливо, під час інциденту було вбито більше 1000 цивільних.

В Угорщині, починаючи з лютого 1945 року, командування армій намагається стримати сексуальні злочини. До того часу вже тисячі угорських жінок зґвалтовано солдатами червоної армії. Окремі містечка та села, в яких чинився спротив, було прицільно віддано червоноармійцям на три дні на грабунок та згвалтування. Тільки у зайнятому військами РСЧА Будапешті, за оцінкою істориків, було зґвалтовано понад 50 тисяч жінок.

Після літа 1945 року радянські солдати, що ґвалтували цивільних, підлягали покаранню в деякій мірі, проте зґвалтування тривали до зими 1947-48 років, коли радянська окупаційна влада нарешті обмежила присутність радянських військ лише для охорони постів і таборів, повністю відділивши їх від місцевого населення в радянській зоні окупації Німеччини.

І нині, ви рашисти кляті, вдершись в мою Україну з війною ще в 2014 році, з дня в день доводити, що ви дійсно нащадки своїх дідів-прадідів…

Не вам, паскудам рашистським щось верещати осудливе про «зверства и жестокость США»…

 

НА ФОТО: Руїни центральної Хіросіми, Японія, вересень 1945 року. 6 серпня того ж року атомна бомба "Малюк" була скинута на Хіросіму американським бомбардувальником. Фото: Galerie Bilderwelt/Getty Images