Зараз Запорізька станція пов’язана з українською енергосистемою тільки однією лінією. Це небезпечно для такого ядерного об'єкта, бо у випадку пошкодження усіх ліній станція перейде у режим повного знеструмлення. Ця ситуація вже дуже небезпечна для збереження палива в атомних реакторах, басейнах витримки.

Вчорашні прильоти поблизу розташування сховищ ядерного палива несуть велику загрозу. Якби окупанти влучили у контейнери з паливом, то ймовірність радіаційної аварії була б дуже велика.

Є інформація, що в результаті російського провокаційного обстрілу ЗАЕС знову було серйозно пошкоджено високовольтну лінію «Каховська 750 кВ», яка забезпечує електороенергією Харсонську та Запорізьку області. На самій АЕС стався потужний стрибок напруги, через який сталося задимлення на відкритому розподільнику станції. Спрацював аварійний захист, який відключив подачу електроенергії. Потужність 5-го та 6-го енергоблоків була екстренно знижена до 500 МВт.

На жаль, безглузді дії окупантів, рано чи пізно, можуть призвести до того, що ситуація остаточно вийде з під контролю і гарантовано повториться  Фукусіма чи Чорнобиль.