Мав кілька телефонних розмов з вчителями міста Ізюм. Звертаються вони з проханням про допомогу до всіх.

 

Вашій увазі повний текст відкритого звернення вчителів міста Ізюм:

З 1 вересня наш заклад попре те, що фізично зруйнований, почав працювати дистанційно.

Кожен вчитель перебуває у різних куточках України та світу, але всупереч обставинам, продовжує працювати, навчати дітей, використовуючи лише власні ресурси. При цьому, працівники освіти залишаються без оплати власної праці протягом 5, а деякі навіть 7 місяців.

Заробітна плата вчителя - це освітня субвенція, тобто кошти для цього наявні. Управління освіти та влада міста надали всі необхідні документи для нарахування зарплати, але вчителі все ще залишаються без виплат.

Педпрацівники неодноразово зверталися до Міністерства освіти, профспілкових організацій - результату "0", лише отримували стандартні відповіді.

Сьогодні 2 жовтня - День вчителя.

Та замість подарунків і святкових привітань, вчителі відчувають себе нікому не потрібними й фактично кинутими на самовиживання.

Країна має піклуватися про своє майбутнє, про майбутнє своїх громадян, адже саме від вчителів залежить, ким стануть наші діти - кмітливими, розумними особистостями, які будуть приносити користь суспільству або кровожерливими зомбі з виголеною літерою Z на потилиці.

Просимо розголосу цієї ситуації!

 

ОСОБИСТО ВІД СЕБЕ ДОДАМ:

Нині описана вчителями міста Ізюм ситуація - є серйозною проблемою. Про неї мені відомо уже тривалий час, аде ця проблема назрівала не один день.

Одночасно з тим зазначу, що проблему цю виріщити можно. То дійсно не із легких задача, але все ж вона має рішення. Щоб її вирішити, один Валерій Віталійович, який де-юре ще цільний Ізюмський міський голова, має не в місті Ізюм сидіти і пухнути від гуманітарки та неробства, а їхати терміново до Кабінету Міністрів України і на місці вирішувати цілий ряд фінансових питань повязаних з містом Ізюм, в тому числі і з освітянами. Так, Валерію Віталійович, одних недолугих паперчиків розданих вчителям – мало.

Зі свого боку, я підключився до вирішення цього питання ще майже місяць тому і маю настрій та новини, щодо вирішення цього питання - більш-менш оптимістичні. І це дуже чудово, що вчителі міста Ізюм припинили мовчати, згуртувалися і почали також відстоювати свої конституційні права. «Гуртом і батька легше бити»…

На дане звернення від вчителів міста Ізюм обовязково відреагую окремо, про що інформуватиму додатково.

Впевнений, що на фініші цієї неприємної ситуації – ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ.