Інцидент стався 9 лютого 2018 року в гральному закладі.

Працівники патрульної поліції виявили в 22-річного хлопця підозрілий згорток. Під час затримання молодик проковтнув його. Чоловіку стало зле. Патрульні намагались його врятувати, проте він помер. Експертиза встановила, що в згортку був канабіс, який перекрив хлопцю дихальні шляхи і він задихнувся. 

Львівських патрульних звинуватили в перевищенні повноважень.

Суд 3 серпня визнав шістьох патрульних винними та присудив їм 8 років позбавлення волі. Суддя вирішив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

З державного бюджету родичам 22-річного покійного повинні виплатити 4 млн грн. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

 

Я дуже критично ставлюся до поліції. Не з чуток знаю, хто там хто. Але я за справедливість. Я не вважаю, що в даному випадку є винними працівники поліції. Я не вважаю, що є справедливим родичам наркоторговця сплачувати з держбюджету 4 000 000 гривень за те, що фактично злочинець подавився «товаром», який збував. ЦЕ АБСУРД!

Який працівник поліції, навіть чесний (а є ж в поліції і такі) захоче тепер чесно і справедливо виконувати свої обов′язки?

За наявної інформації адвокати працівників поліції вже готують скаргу до суду апеляційної інстанції. Сподіваюся на вміняємість, адекватність та справедливість суддів Львівського апеляційного суду.

Як голова ГО «Громадський Рух «Самостійна Україна» направлю незабаром відповідне звернення до Львівського апеляційного суду на підтримку працівників поліції.